Keramiker Torbjørn Kvasbø orienter.

Rolls Royce i møkkjelleren

1. jul 2020

Mandag 29. juni var det høytidelig åpning av nytt keramikkverksted og sommerens utstillinger i Ringebu Prestegard.

Fylkesordfører i Innlandet Fylkeskommune Even Aleksander Hagen og ordfører i Ringebu Kommune Arne Fossmo sto for snorklippingen inn til møkkjelleren, som er bygd om til keramikkverksted.

Iflg. Torbjørn Kvasbø er den nye, store keramikkovnen som en Rolls Royce å regne. Ovnen ventes å bidra til at kunstnere vil søke til Ringebu Prestegard for å jobbe med sin kunst. Det er allerede etablert en residensordning der kunstnere bor og jobber en periode i prestegarden. Årets residenskunstner er Katrine Køster Holst.

Det er flere spennende utstillinger i Ringebu Prestegard i sommer, bl.a. om Lars Mytting sitt forfatterskap. Kafeen og prestegardshagen er også verdt et besøk.

Gudbrandsdal Energi Holding har i flere år vært samarbeidspartner med Stiftelsen Ringebu Prestegard, som har som målsetting: «gjennom sin drift søke å utvikle kulturtilbudet både for bygdefolket, distriktet og tilreisende gjennom å iverksette/initiere ulike kulturarrangement».