Hjertestartere ved våre kontorer på Vinstra og Øyer

26. feb 2021

Hjertestarterne er montert utvendig i oppvarmet skap, og er dermed tilgjengelige for alle døgnet rundt, året rundt.

Vi har nylig fått på plass hjertestartere ved hovedinngangene på våre bygg Vinstra og Øyer. Hjertestarterne er montert utvendig i oppvarmet skap, og er dermed tilgjengelige for alle døgnet rundt, året rundt.

Hjertestarterne er registrert i hjertestarterregisteret, og er da tilgjengelige for 113-sentralene og i 113-appen fra stiftelsen Norsk Luftambulanse.

Helsenorge.no oppgir at «Plutselig og uventet hjertestans som skjer utenfor sykehus rammer rundt 3000 mennesker i Norge hvert år. Cirka to av tre tilfeller skjer i eget hjem. Alle kan få hjertestans, men tilstanden forekommer hyppigere hos menn og hos eldre over 65 år.»
Landsforeningen for hjerte- og lungesyke oppgir at «Alle burde ha en hjertestarter lett tilgjengelig. Av alle som blir rammet av hjertestans kan nemlig hele 74 prosent være reddet innen tre minutter, dersom de får riktig hjelp.»

Vi håper at våre hjertestartere vil være et lite, men viktig bidrag for å redusere dødsfall som følge av hjertestans.