Foto: Bildebyrån

Lise Klaveness er Årets Peer Gynt

11. okt 2023

Hun mottar prisen under Peer Gynt Kulturfest 20. oktober. Prisen skulle vært utdelt under Peer Gynt-stevnet i august, noe ekstremværet «Hans» satte en stopper for.

Lise Klaveness er en meget verdig vinner av Årets Peer Gynt. Med stort mot gikk hun på talerstolen i Qatar, og kritiserte både FIFA og VM-arrangøren i forbindelse med diskriminering og brudd på menneskerettighetene rundt arrangementet. Hun er en modig og viktig internasjonal stemme i arbeidet for likestilling, mangfold, menneskerettigheter og demokrati. Lise Klaveness sier fra der andre ikke tør, og hun baner vei for at alle kan få muligheten til å leve trygge liv, sier Rune Støstad, leder i Nominasjonskomiteen for Årets Peer Gynt.

Hedersprisen Årets Peer Gynt går til en person eller en institusjon som har markert seg på en positiv måte på det samfunnsnyttige plan, og som har gjort Norges navn kjent i utlandet. Stortingsrepresentantene avgjør hvem som blir årets Peer Gynt ved skriftlig avstemming.

Gudbrandsdal Energi Holding er stolt sponsor av Peer Gynt, en organisasjon vi har hatt gleden av å samarbeide med i en årrekke. Vi gratulerer Lise Klaveness som Årets Peer Gynt!