Hanne Maren Kristensen og styreleder Per Oluf Solbraa

Hanne Maren Kristensen ny daglig leder i Varde Investeringslaug

12. okt 2023

Gudbrandsdalens eget investeringsfond, som investerer i tidligselskap og etablerte selskaper med vekstambisjoner for å skape utvikling og vekst, går nå inn i ny fase med ny daglig leder på laget.

Varde Investeringslaug, som er eid av Gudbrandsdal Energi Holding AS, AS Eidefoss, Skjåk Energi AS, Sparebank 1 Lom og Skjåk og Sparebank 1 Gudbrandsdal, ble etablert våren 2022. Så langt har de investert i fire bedrifter og vært med på en rekke aktiviteter for å fremme Gudbrandsdalen som en smart og grønn dal.

– Varde har vært en suksess så langt, sier styreleder Per Oluf Solbraa. Intensjonen med Varde var å bidra inn i selskap i dalen med ambisjoner om vekst og grønn omstilling for å skape arbeidsplasser. Og det er vi godt i gang med. Med Hanne Maren som ny daglig leder, som kjenner selskapet godt og har vært med på reisen siden oppstarten, er jeg sikker på at vi vil ivareta kontinuitet og kan utvikle selskapet videre, avslutter Solbraa.

– Jeg er veldig glad og ydmyk for å få muligheten til å videreutvikle Varde, sier ny daglig leder i Varde Investeringslaug Hanne Maren Kristensen. Vardes investeringer og aktiviteter bidrar direkte til grønn omstilling og flere ansatte Gudbrandsdalen. Dette er en jobb med mening, og jeg er veldig motivert, avslutter Kristensen.

Kristensen har høyere utdannelse innenfor administrasjon og ledelse, og kommer fra stillingen som prosjektleder i Skåppå. Kristensen har erfaring fra komplekse organisasjoner og samarbeid i inn og utland, og har blant annet vært direktør for Innovasjon Norge i Nederland.

Kristensen trer inn i stillingen før nyttår, og vil brukte tiden fremover sammen med dagens ansvarlige for Varde, Hans Vigstad for å sikre en god oppstart. Vigstad vil også fremover ha en aktiv rolle i selskapet som rådgiver til administrasjon og selskapets styre etter overgangen.