Gudbrandsdal Energi Holding AS og Skjåk Energi AS fusjonerer nett- og fiberselskapene i de to konserna

28. aug 2024

Tirsdag 27. august 2024 ble det gjennomført ekstraordinær generalforsamling i Skjåk Energi AS hvor saken om en mulig fusjon mellom SkiakerNett AS og Vevig, og Skjåk Energi Entreprenør AS og Gudbrandsdal Energi Fiber AS skulle behandles på nytt. Med 12 mot 5 stemmer for fusjon ble det tilstrekkelig 2/3-flertall.

Saken ble behandlet første gang i kommunestyret i Skjåk Kommune den 20. juni 2024, men da fikk ikke saken tilstrekkelig flertall. I etterkant av dette har det kommet informasjon som i vesentlig grad påvirker den økonomiske situasjonen til Skjåk Energi AS. På bakgrunn av dette ble det besluttet å avholde en ekstraordinær generalforsamling 27. august 2024 for å behandle saken på nytt.

«Jeg er svært tilfreds med utfallet i ekstraordinær generalforsamling i Skjåk Energi AS. Ved å fusjonere deler av Skjåk Energi med Gudbrandsdal Energi-konsernet vil vi stå sterkere i en eventuell videre konsolidering, og det vil bli selskap som er bedre utrusta for å møte framtidige utfordringer. Det vil også ivareta lokalt/regionalt eierskap og lokal verdiskaping, samt at vi sikrer kompetansearbeidsplasser i regionen», sier konsernsjef i Gudbrandsdal Energi-konsernet Per Oluf Solbraa.